Warning: Use of undefined constant linklove - assumed 'linklove' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/p45174/domains/schylgenieuws.nl/public_html/cms/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 99

Blog burgemeester Bats over coalitie vorming


Warning: Use of undefined constant linklove - assumed 'linklove' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/p45174/domains/schylgenieuws.nl/public_html/cms/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 99

Zowel de burgemeester als de wethouder plaatsen regelmatig een berichtje over het wel en wee van het eiland en de politiek op de website van de gemeente. Deze week komt burgemeester Bats met een kort blog berichtje over de voortgang bij de besprekeingen over de coalitie.

Terschelling is in blijde verwachting van een nieuwe coalitie en college. De vooruitzichten zijn goed. Een stabiele 3 partijen coalitie met oppositie die staat te popelen het tegengeluid te laten horen. En zo hoort het ook.

Een broedende kip moet je niet storen want anders komt er geen kuiken uit, maar toch bevraag ik regelmatig de onderhandelaars waar ze staan, opdat ze zich bewust blijven of ze nog wel op het goede ei zitten. Eigenlijk betreft het ook een broederij voor het algemeen belang en is het van groot belang dat we als eilanders ge├»nformeerd blijven over de voortgang. Het gaat er immers ook om dat we hoop en positieve verwachting houden op mooie uitkomsten. Het kan dus niet anders zijn dat naast onze grote opgaven ook Communicatie (met grote C) en burgerparticipatie centrale thema’s worden in het nieuwe akkoord; centraal in het akkoord met nogmaals grote C!

Gelukkig kwam er deze week een tussentijds persbericht met verheugend nieuws. De wethouders zijn bekend, het gaat goed en er is een externe formateur voor, in mijn beleven, de laatste rafelranden. De toon van het persbericht is hoopgevend maar toch wil ik de onderhandelaars nog een advies meegeven, u kent me inmiddels!

Goed dat u elkaar aardig vindt, goed dat u het programmatisch eens lijkt te worden, maar nog belangrijker. Praat goed door en wees duidelijk over waar u het nog niet over eens bent. Schuif niets door naar later, maar bespreek de komende 4 jaren ad fundum!

Ik heb er vertrouwen in en zin om met een nieuw communicerend Terschelling 2.0 de toekomst in te gaan. Terschelling rekent op u en verwacht veel van u. Succes!

Alle blogs zijn te lezen op de website van de gemeente Terschelling

Reacties

Reacties

Powered by Facebook Comments

Dit vind je misschien ook leuk...

css.php