Warning: Use of undefined constant linklove - assumed 'linklove' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/p45174/domains/schylgenieuws.nl/public_html/cms/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 99

Informatie avond gaswinning


Warning: Use of undefined constant linklove - assumed 'linklove' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/p45174/domains/schylgenieuws.nl/public_html/cms/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 99

De gemeente Terschelling nodigt haar inwoners en belanghebbenden uit voor een informatie avond over de voorgenomen gaswinning door Tulip Oil op de Noordzee bij Hoorn. Op deze avond zal er uitleg volgen over het te volgen traject en de gevolgen voor Terschelling van de eventuele gasboringen.

Vertegenwoordigers van de gemeente, Economische Zaken en Tulip Oil zullen aanwezig zijn op dinsdag avond 17 februari om 19.30 in ET-10.

Informatie onderzoek naar mogelijkheden gaswinning door Tulip Oil

Het Nederlands olie-en gasbedrijf Tulip Oil onderzoekt de mogelijkheden voor gaswinning onder en aan de noordzijde van Terschelling. Tot het moment waarop de Mijnraad een uitspraak doet en het verschijnen van het milieueffectrapport (mer), is het nog niet zeker óf er in de toekomst gasboringen plaatsvinden. Verwacht wordt, dat hierover medio 2015 meer duidelijkheid is.

Zo lang wil de gemeente echter niet meer wachten met het informeren van de bewoners. Tijdens de commissievergadering van 3 februari 2015 is gebleken dat dit onderwerp de gemoederen dusdanig bezighoudt, dat er op korte termijn meer communicatie nodig is over de plannen en de gevolgen van de eventuele gasboringen..

Rol van de gemeente in besluitvorming
De formele rol van de gemeente in dit proces is neutraal, omdat de bevoegde gezagen en dus de besluitvorming, vallen onder de Rijkscoördinatieregeling. Hier vindt u meer informatie over deze regeling.
Binnen de Rijkscoördinatieregeling kan met een inpassingsplan een ruimtelijk besluit over de bestemming van de grond worden genomen indien de evaluatieboring op land wordt uitgevoerd.

Het inpassingsplan treedt in de plaats van het lokale bestemmingsplan.

De mogelijke wijziging van het bestemmingsplan door middel van een inpassingsplan gebeurt onder de verantwoordelijkheid van de minister van Economische Zaken tezamen met de minister van Infrastructuur en Milieu.

Het ministerie van Economische Zaken is dus aan zet. De gemeente heeft in dezen een adviserende rol en beslist dan zelf niet. De gemeente vindt het niettemin belangrijk om bij alle relevante overleggen betrokken te zijn. Zorgvuldige afhandeling en zorgvuldige informatie over de consequenties van de plannen zijn hierbij de kernwoorden. De rechtsbescherming is beperkt tot rechtstreeks beroep bij de Afdeling Rechtspraak van de Raad van State.

Rol van de gemeente in voorlichting
De gemeente ziet het als haar taak om de bewoners lopende het traject te informeren. Daarom wordt gewerkt aan een structureel communicatietraject en wordt een eerste informatiebijeenkomst georganiseerd voor alle belangstellenden op dinsdag 17 februari om 19.30 uur in ET 10. De uitnodiging en agenda voor deze bijeenkomst vindt u onder de documentatie.

Bron: Gemeente Terschelling

Documenten over de gaswinning:

Downloaden (PDF, Onbekend)

Downloaden (PDF, Onbekend)

 

Reacties

Reacties

Powered by Facebook Comments

Dit vind je misschien ook leuk...

css.php