Plastic “Lintje” voor wethouder Groeneveld

Wethouder Irona Groeneveld van Terschelling mocht een bijzonder lintje in ontvangst nemen donderdag. Guus Schweigmann van stichting de Milieujutter overhandigde haar namens de Vereniging Kust & Zee, Plastic Soup Foudation en Stichting De Noordzee een lintje afkomstig van een ballon.

Het lintje is er één van vele duizenden die afgelopen zomer werden gevonden op het strand. Tijdens het opruimen van de hele Nederlandse kust zijn door honderden vrijwilligers duizenden plastic lintjes van feestballonnen gevonden. Zo ook door de Milieujutter tijdens zijn wekelijkse schoonmaak van het Terschellinger strand.

Met de lintjesactie vragen de Vereniging Kust & Zee, Plastic Soup Foudation en Stichting De Noordzee aan alle burgemeesters van Nederland het oplaten van feestballonnen te ontmoedigen. Steeds meer ballonnen eindigen als zwerfvuil in zee of in de natuur. Per 100 meter strand worden gemiddeld 16 aangespoelde ballonlintjes gevonden, vaak met resten van de ballon er nog aan. Met name vogels kunnen erin verstrikt raken.De drie organisaties zijn gestart met de website www.dieballongaatnietop.nl. Daarop is te lezen welke schadelijke gevolgen ballonnen voor de natuur kunnen hebben. Ook staan hier alternatieven voor het oplaten van ballonnen. Het college van Terschelling zal hier ook een aantal alternatieven aandragen.

Bron & Foto: Gemeente Terschelling

Reacties

Reacties

Powered by Facebook Comments

You may also like...

css.php