Warning: Use of undefined constant linklove - assumed 'linklove' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/p45174/domains/schylgenieuws.nl/public_html/cms/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 99

Programma Koninginnedag 2013 Terschelling


Warning: Use of undefined constant linklove - assumed 'linklove' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/p45174/domains/schylgenieuws.nl/public_html/cms/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 99

Koninginnedag Terschelling 2013

Om de inhuldiging op 30 april van Z.K.H. prins Willem Alexander tot koning niet ongemerkt voorbij te laten gaan op Terschelling hebben de 2 Oranjecomité’s van West en Oost Terschelling en het Sint Janscomité uit Midsland de handen in één geslagen. Zij zullen in nauwe samenwerking met de gemeente Terschelling een origineel en gevarieerd programma aanbieden voor zowel eilanders als gasten, jong en oud.

Optocht met praalwagens

In verband met de TV-uitzendingen van de huldiging zullen er, net zoals elders in het land, ‘s ochtends geen activiteiten plaats vinden. De festiviteiten beginnen om 12.00 uur met een grootse praalwagenoptocht van Oosterend naar West, waar ze omstreeks 14.00 zullen aankomen. De karavaan met praalwagens zal rijden volgens de route van de oude hoofdweg, dus o.a. door de Molenhoek van Formerum en door de Oosterburen in Midsland. Buurtschappen, verenigingen, vriendenploegen etc. worden hartelijk welkom geheten om mee te rijden en kunnen zich nog opgeven bij Anje Roos (06-52334822) , Rob Mier (tel. 06 – 51362847) of Paul de Bos (tel. 06 – 29428003).

Voor diegene die niet meerijden in de optocht is er vanaf 12.30 uur op West een vrijmarkt en worden er kinderspelen georganiseerd. Om 14.30 uur wordt bij de Stilen de plaquette bij de koningslinde onthuld, waarna om 14.45 uur theater van Santen de allerjongsten onder ons een uur lang zal vermaken.

Festiviteiten in Midsland

Om 16.00 uur rijden er gratis bussen van West naar Midsland, waar de festiviteiten verder gaan met voor de kinderen een “reuzenkleurwedstrijd” op een groot doek om het hek van de kerk en een ballonenwedstrijd. Tevens zullen daar diverse eilander artiesten in de straat optreden. Verder kunnen de jeugd v.a. 12 jaar en volwassenen meedoen aan diverse activiteiten. De dag wordt afgesloten met een “koningsestafette” tussen eilander buurtschappen en verenigingen, gevolgd door diverse prijsuitreikingen op het muziekpodium bij topolina en het “koningsbal” in de Oosterburen.

koninginnedag

 

Reacties

Reacties

Powered by Facebook Comments

Dit vind je misschien ook leuk...

css.php