Raad steunt Bats met alcoholbeleid

De gemeente raad van Terschelling staat achter het beleid van Burgemeester Bats inzake het alcoholbeleid op de campings zo bleek donderdag tijdens een vergadering. Bats vind dat jongeren in hun tent op de camping gewoon alcohol mogen drinken net als thuis, een tent zo prive grond zijn.

In Den Haag deden deze uitspraken en de informatie op de website van camping Appelhof nogal wat stof opwaaien en vind men dat Bats moet optreden tegen de camping eigenaren en jongeren die drinken op de camping. Staatssecretaris van Rijn heeft in in brief met vragen van de Tweede Kamer zelf echter al aangegeven dat het toegestaan is voor jongeren onder 18 jaar om alcohol te drinken in en onder de luifel van hun tent.

Gemeenten hebben van het Rijk de taak gekregen om een beleid te maken met betrekking tot het locale alcoholbeleid, maar worden nu aangesproken op een maas in de wet die het Rijk zelf heeft gecreeerd, waar ligt de grens van het prive terrein bij een tent?

Het beleid met betrekking tot de horeca, waar ondernemers een convenant tekenen en een bedrag storten in een pot om gecontroleerd te worden door mystery guests in plaats van BOA’s, wordt door de Raad gesteund. Ook hierover worden vragen gesteld in de landelijke politiek en media. Door ondertekening van het convenant gaat de ondernemer akkoord met een aantal controles per jaar. Als er bij de controles geen overtredingen worden geconstateerd krijgt de ondernemer zijn geld terug. Wanneer tijdens controle blijkt dat de ondernemer de regels uit het convenant overtreedt, zal deze onder verscherpt toezicht komen te staan en is de sanctionering conform afspraken. Van de 45 beoogde convenantpartners heeft een meerderheid inmiddels hun medewerking toegezegd.

Interview met Guus Schweigmann op Omrop Fryslan

 

Brief met Kamervragen aan staatssecretaris van Rijn:

Downloaden (PDF, Onbekend)

 

 

 

Reacties

Reacties

Powered by Facebook Comments

Dit vind je misschien ook leuk...

css.php