Warning: Use of undefined constant linklove - assumed 'linklove' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/p45174/domains/schylgenieuws.nl/public_html/cms/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 99

Samen Terschelling, nieuwe politieke partij Terschelling


Warning: Use of undefined constant linklove - assumed 'linklove' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/p45174/domains/schylgenieuws.nl/public_html/cms/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 99

Guus Schweigmann en Gossen Bos, beide jarenlang actief in de politiek op Terschelling voor Plaatselijk Belang, hebben deze week hun eigen partij opgericht, net op tijd voor de verkiezingen volgend jaar in maart. Voor het eerst zullen er dan op Terschelling 5 partijen op de kieslijst voorkomen. Is dat dan niet wat veel? Beide heren zijn er zelf in ieder geval van overtuigd dat zij met hun nieuwe partij een goede bijdrage kunnen leveren aan het reilen en zeilen op Terschelling. 

Waar staan ze voor?

Terschellingers maken het eiland wat het is. Samen. We geven het samen kleur. Wij brengen leven naar dit woeste en prachtige stuk wereld en maken het een gemeente. Een gemeenschap. We wonen hier, we leven hier, we ademen hier. We gaan hier naar school, werken hier en worden hier oud. Samen.

Samen Terschelling is voortgekomen uit een verlangen om ten dienste van burger en eiland meer samen te doen. Dat klinkt misschien raar, want het zijn juist die raadsleden, die het meeste kritiek hadden op de andere partijen de afgelopen vier jaar, die op het idee kwamen om Samen Terschelling op te richten.

Samen Terschelling is opgericht als tegenbeweging tegen de huidige politieke cultuur van ongrijpbare processen achter de schermen waardoor niemand het idee heeft dat we het nog samen doen.

Zaken worden soms dichtgetimmerd in achterkamertjes, besloten achter bureaus en  onnodig geheim gehouden.
En dat willen wij niet meer. U wel?

We moeten terug naar ‘samen‘. Geen partijpolitiek. Geen ‘gunfactor’, maar elk voorstel inhoudelijk goed afwegen. Geen politieke poppenkast in vergaderingen terwijl het gevoel leeft dat het besluit al ergens anders genomen is. Benaderbare politici die open staan voor argumenten.

Lees hier hoe we dat gaan doen: …

Samen Terschelling biedt de Terschellinger burgers dan ook de kans om te stemmen op vernieuwing. Meer openheid, meer professionaliteit, meer eerlijkheid, meer recht-door-zee, allemaal voor het grotere belang.

Geen burgers tegenover de gemeente. Geen bestuurders en ambtenaren tegenover burgers. Maar samen. Zo nodig met discussie en eventueel stemverheffing. Maar toch: samen.

U kunt ze volgen en meer lezen over hun ideeen en plannen via de website, facebook en twitter

 

Reacties

Reacties

Powered by Facebook Comments

Dit vind je misschien ook leuk...

css.php