Warning: Use of undefined constant linklove - assumed 'linklove' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/p45174/domains/schylgenieuws.nl/public_html/cms/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 99

Verkiezingen: Lijsttrekkers stellen zich voor


Warning: Use of undefined constant linklove - assumed 'linklove' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/p45174/domains/schylgenieuws.nl/public_html/cms/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 99

Als laatste stellen lijsttrekkers Amarins Geveke, Teun de Jong en Guus Schweigmann zich voor:

Amarins Geveke, VVD

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Amarins Geveke, ik ben 39 jaar en woon nu 6 jaar op Terschelling met mijn man Frans en onze kinderen Brend (6) en Rigtje (4). Ik beheer en verhuur met veel plezier een appartementencomplex in Oosterend, De zilte rus. Sinds 2010 zit ik in de gemeenteraad van Terschelling voor de VVD, eerst als raadslid, tegenwoordig ook als fractievoorzitter. Ik doe het werk met veel plezier. Alle onderwerpen pak ik met enthousiasme op. Er gebeurt veel op Terschelling: de samenwerking met de andere eilanden, het toerisme, de natuur, duurzaamheid. Het is hier nooit saai.

Wat is je motto?
Geef elkaar de ruimte, vanuit respect en vertrouwen om te leven en te ondernemen op Terschelling

Waarom de VVD?
De VVD is mijn partij omdat het de partij is die uit gaat van de kracht van de mensen zelf. De overheid moet er vooral voor zorgen dat mensen de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Dat is het uitgangspunt van de VVD. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat als blijkt dat mensen het, om wat voor reden dan ook niet alleen kunnen, dat wij er als gemeente en gemeenschap zijn om te helpen. Ook financieel.

Wat zijn je politieke ambities?
Het is mijn ambitie om me in te blijven zetten voor Terschelling. De afgelopen vier jaar zijn op politiek vlak, niet de makkelijkste geweest. Er was veel onrust en onenigheid. Ik hoop dat we na de verkiezingen met een sterk team, in gezamenlijkheid verder kunnen. Er staat ons veel te wachten, nieuwe taken in de zorg, de ontwikkelingen rond de tonnenloods, de nieuwbouw van de Campus zijn er maar een paar van. Ik heb er veel zin in om hiermee aan de slag te gaan.

Wat zijn jouw speerpunten?
Mocht de VVD straks in het college komen, dan wil ik als eerste alle standaardbrieven van de gemeente onder de loep nemen. We horen vaak dat er zaken mis gaan in de communicatie, de toon in de brieven wordt soms als vervelend ervaren. Dit kunnen we gelijk verbeteren. Verder wil de VVD meer inbreng van de burger in de vergaderingen. De handhaving kan wel een paar tandjes minder, de handhaving zorgt voor veel onrust en ergernis. En kost nog veel geld ook! Daarnaast is onze bestuurskracht een punt van zorg, we zullen meer moeten samenwerken met de andere Waddeneilanden om onze zelfstandigheid te kunnen behouden.

Waar mag de kiezer jou straks op afrekenen?
De kiezer mag mij overal op aanspreken maar van het woord ‘afrekenen’ krijg ik een nare smaak in mijn mond. Iedereen kan er vanuit gaan dat ik mij voor 100 procent zal inzetten voor ons mooie eiland, met daarbij de liberale waarden uit mijn motto als uitgangspunt.

Teun de Jong, PvdA

Al sinds 1963 Terschellinger. Ooit opgeleid tot levens­middelentechnoloog, maar gekozen voor het beroep van postbode. Sinds 2010 wethouder. Getrouwd met Janny en vader van Dorina en Joost.

Intussen ben ik een oudgediende in de gemeentepolitiek van Terschelling. Eerst van 1990 tot 2010 als raadslid en nu dus wethouder. Vooral de afgelopen vier jaren hebben me nadrukkelijk de kans geboden me dagelijks te bemoeien met het belang van het eiland. Het is mijn ambitie mijn opgedane kennis en ervaring ook de komende vier jaar hiervoor in te zetten. Besturen op Terschelling is soms een worsteling tussen persoonlijke belangenbehartiging en het algemeen belang. We moeten als politiek realistisch en duidelijk zijn over de haalbaarheid van ambities. Ik wil mij hard maken voor eerlijk besturen. Graag wil ik ook de komende 4 jaar opkomen voor een leefbaar en vitaal Terschelling. Onze zelfstandigheid als gemeenschap is van grote waarde en daar wil ik me nadrukkelijk mee bezig houden.

Mijn speerpunten zijn:

– Zelfstandigheid Terschelling

– Transities in de Zorg

– Ontwikkelvisie grondig aanpakken

 

Guus Schweigmann – Plaatselijk Belang

Na mijn studie op de zeevaartschool Willem Barentsz ( 1969-1972) heb ik 6 jaar gevaren als stuurman. Geen zicht hebbend op promotie door samengaan van vele rederijen tot één rederij ( Nedlloyd) besloot ik na een heel bijzonder zeilavontuur op het vlot Sterke Yerke loods te worden. Eerst op Bonaire ( 6 jaren), daarna in Rotterdam ( 18 jaren) Op 55 jarige leeftijd moest ik met pensioen en besloot de wens van mijn vrouw te vervullen: gaan wonen op Terschelling. Als kleindochter van Meester Sieben, voormalig hoofd op de lagere school op West, had zij daar vele mooie jaren in haar jeugd doorgebracht.

In 2008 kwamen we hier wonen in dezelfde straat als haar grootouders destijds. In 2009 werd ik door Douwe Wiegman gevraagd eens naar een vergadering van Plaatselijk Belang te komen. Voor ik het wist was ik lid, stond ik op de kieslijst en werd binnen een jaar gekozen als raadslid en meteen in een coalitie met de PvdA. Het mooie van het raadswerk is dat je overal het verhaal van beide kanten hoort en goed zicht krijgt hoe alles in de praktijk werkt op Terschelling. Als je dan je levenservaring kunt benutten om een bijdrage te leveren aan de samenleving op Terschelling, dan geeft dat best wel een goed gevoel.

Wat mij mateloos heeft geërgerd de afgelopen jaren is het grote verlies wat de gemeente jaarlijks lijdt op het product haven. (3 ton per jaar !) en dat er niets ondernomen wordt om hier verandering in te brengen. Terschelling heeft de haven meer dan 8 jaar geleden overgenomen van het Rijk, maar nog steeds zijn er vele zaken op het haventerrein in handen van het Rijk. Zo hebben we wel de lasten, maar niet de lusten. We hebben de mooiste haven aan de Waddenzee en dus moet de haven op zijn minst kostendekkend kunnen worden zonder het historische karakter te verliezen.

Verder is het MIWB met de nieuwe campus een hele belangrijke peiler van de Terschellinger economie, die na 140 jaar (!) nog verder uitgebouwd kan worden.

Ook mogen wij op Terschelling best wel trots zijn op onze maritieme geschiedenis: visserij, betonning, loodswezen, bergers, redders, Rijkswaterstaat, Terschellinger rederijen en niet te vergeten de Terschellinger zeelieden. Voldoende om de hele tonnenloods al maritiem te vullen. In combinatie met de prachtige en unieke natuur op en rond ons eiland machtig interessant voor onze gasten!

Ik zie de komende 4 jaar als een belangrijke taak de woningmarkt vlot te trekken, zodat starters een betaalbare woning kunnen krijgen en ouderen goed op het eiland kunnen blijven wonen.

Last but not least zal door een terugtredende overheid de banen op het eiland moeten komen van de ondernemers. Dus lokale ondernemers moeten maximaal gefaciliteerd worden. Met het vernieuwde Plaatselijk Belang Terschelling, dat reeds een half jaar met bijna een compleet nieuw team enthousiast en goed samenwerkt, gaat ons dat zeker lukken, als u dat ook vindt. Stem dus op Plaatselijk Belang Terschelling, Lijst 2 !

 

VVD website: Website
VVD twitter: Twitter
VVD facebook: Facebook
PB website: PBterschelling

Stellingen:

Handhaving
Ondernemen op Terschelling
Financien, inkomsten en schulden
Bestemmingsplan
Dellewal
Wonen op Terschelling
Terschelling en het toerisme
De levensader, Doeksen en EVT
De zee, over Schuitengat en veiligheid

Reacties

Reacties

Powered by Facebook Comments

Dit vind je misschien ook leuk...

css.php