Warning: Use of undefined constant linklove - assumed 'linklove' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/p45174/domains/schylgenieuws.nl/public_html/cms/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 99

Verkiezingen: VVD programma 2014-2018


Warning: Use of undefined constant linklove - assumed 'linklove' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/p45174/domains/schylgenieuws.nl/public_html/cms/wp-content/plugins/facebook-comments-plugin/class-frontend.php on line 99

ER IS WERK AAN DE WINKEL!

Het draagvlak voor het lokale bestuur op Terschelling is gezakt tot een dieptepunt. Ook de hogere overheden kijken met zorg naar de bestuurskwaliteit op Terschelling. De VVD erkent deze problematiek en wil hiermee aan de slag. Wij hebben vertrouwen in de toekomst als het gaat om onze zelfstandigheid als gemeente, maar dan zullen er wel ingrijpende keuzes moeten worden gemaakt. Wij willen die keuzes maken vanuit trots, met respect voor elkaar en voor het eiland Terschelling.

Financieel beleid

De hand zal op de knip moeten de komende jaren. De begroting, ons huishoudboekje, moet op orde zijn. De VVD wil niet meer geld uitgeven dan strikt nodig is binnen de beschikbare financiële ruimte. Wij zijn ons ervan bewust dat iedere euro die de gemeente uitgeeft uit belastinggeld komt, en dat we dat met elkaar opbrengen. De VVD wil een gemeente die verantwoord omgaat met de haar toevertrouwde middelen.

Goed wonen

We hebben allemaal recht op een goed dak boven ons hoofd. De VVD wil dat er voldoende sociale huurwoningen beschikbaar blijven. Bij nieuwbouw geven we de voorkeur aan bouw binnen de bestaande woonkernen, de invullocaties moeten terug in de bestemmingsplannen. Bij andere nieuwbouwplannen moeten we eerst kijken naar de werkelijke behoefte.

PastedGraphic-2

 

Burgerparticipatie

De VVD wil de eilanders zelf meer ruimte geven om verantwoordelijkheden te dragen. Wij vormen als politieke partij daarbij graag de verbinding tussen het gemeentelijk bestuur en de Terschellingers. Wij staan voor een gemeente die wordt gekenmerkt door openheid. Inwoners worden goed geïnformeerd en worden betrokken. We willen meer discussie met de inwoners over politieke dossiers. De wijze waarop meegepraat kan worden is nu te beperkt.

Duurzaamheid

De VVD wil initiatieven ondersteunen die ons kunnen helpen de ambitie waar te maken om in 2020 zelfvoorzienend te zijn als het gaat om energie en water. Wij willen geld uit het Waddenfonds en andere fondsen inzetten om deze initiatieven te kunnen ondersteunen en zo mogelijk te realiseren. Op dit onderwerp kan veel meerwaarde gevonden worden in intensievere samenwerking met de andere Waddeneilanden.

Toerisme

Het toerisme is de grootste bron van inkomsten op Terschelling. Dat besef moet ook de basis zijn van het beleid. Voor ieder nieuw beleid dat wordt gemaakt, zal de vraag gesteld moeten worden welk effect dat heeft op het toerisme. Zodat het belang van deze sector automatisch en vanzelfsprekend geborgd is.

Nieuwe zorgtaken

De gemeente krijgt de komende jaren veel zorgtaken op haar bordje, die voorheen door anderen werden geregeld, zoals de jeugdzorg, verzorging van mensen met een beperking, chronisch zieken en de ouderenzorg. De VVD zal er scherp op toezien dat het geld voor de juiste doelen wordt gebruikt. De kwaliteit van de zorg mag niet omlaag.

Website
Twitter
Facebook

Reacties

Reacties

Powered by Facebook Comments

Dit vind je misschien ook leuk...

css.php