Zomerweer brengt drukte mee voor de strandwachten

Het mooie zomerse weer van de afgelopen week zorgt voor drukte op de stranden van Terschelling en dus zijn ook de strandwachten druk met het helpen van toeristen.

Een 16-jarige jongen uit Vianen in de problemen in de branding bij Formerum. De jongen had de grond onder z’n voeten verloren en werd door de sterke stroming verder de zee op getrokken. Zijn vrienden schoten hem te hulp maar kwamen zelf ook in de sterke stroming terecht. Een strandwacht met een rescueboard was snel ter plaatse. De jongen werd op het board genomen en naar het strand gebracht. Zijn vrienden waren inmiddels zelf terug gezwommen. Op het strand bleek dat de jongen zeewater had binnengekregen. Uit voorzorg werd een ambulance gewaarschuwd. De jongen werd door het ambulancepersoneel gecontroleerd. De overige jongens uit de vriendengroep waren ook ongedeerd.

Korte tijd later raakte opnieuw een jongen in problemen bij Formerum. De Waterscooter was preventief aan het patrouilleren en was snel ter plaatse om de jongen op te pikken. Hij bleef ongedeerd. Later in de middag raakte diverse keren opnieuw mensen in problemen. Telkens was de waterscooter snel ter plaatse om hulp te bieden. In totaal werden 5 mensen uit zee gehaald.

Bij Midsland aan Zee werden tijdens verschillende acties 7 mensen met een rescuetube uit zee gehaald.

Naast reddingsacties moesten strandwacht zo’n 20 keer in actie komen om eerst hulp te verlenen. Snijwonden door schelpen en glas waren de meest voorkomende klachten. Bij Midsland aan Zee werd een jongen met vermoedelijk een gebroken duim doorgestuurd naar de huisarts.

Dinsdag moesten de strandwachten opnieuw in actie komen en werden er 5 personen uit zee gehaald.

Bij Midsland aan Zee werden tijdens verschillende acties 4 kinderen uit zee gehaald. Bij Formerum ging het om een 11-jarige jongen. Strandwachten boden hulp met een rescueboard of resucetube. In alle gevallen ging het om baders die de grond onder hun voeten hadden verloren en niet meer zelfstandig terug konden komen. Iedereen bleef dankzij snel ingrijpen ongedeerd.

Kort na 16 uur werd door een badgast gemeld dat er een jongen was gevallen in de duinen bij Formerum. Daarbij werd gemeld dat de ambulance al gebeld was. Strandwachten zijn met een voertuig ter plaatse gegaan en hebben eerste hulp verleend. Het slachtoffer, een 10-jarige jongen, is per ambulance vervoerd naar de huisarts voor verdere behandeling.

Begin dit jaar was er nog een flinke discussie in de gemeenteraad over het budget voor de strandwacht.

Reacties

Reacties

Powered by Facebook Comments

Dit vind je misschien ook leuk...

css.php